KPSS-2012/3 KILAVUZU
ALES 2012 Soruları Açıklandı TIKLA...
KPDS SORULARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?
ÖZEL GÜVENLİK SINAVI GİRİŞ YERİ
Görme ve İşitme Özürlü Adaylar İçin 2012-ÖMSS Kılavuzu (20.02.2012)
ÖMSS Kılavuzuna ait ses ve görüntü dosyalarının tümünü aşağıdaki linklerden indirebilirsiniz.
İşitme Engelli Adaylar İçin İşaret Dili ile Görüntü Dosyaları (1,03 GB)
BASIN DUYURUSU - (17 Şubat 2012)
2012 Özürlü Memur Seçme Sınavı (ÖMSS): Başvurular
03/10/2011 tarihli ve 28073 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren “Özürlülerin Devlet Memurluğuna Alınma Şartları ile Yapılacak Merkezi Sınav ve Kura Usulü Hakkında Yönetmelik” uyarınca Özürlü Memur Seçme Sınavı (ÖMSS) Merkezimiz tarafından 29 Nisan 2012 tarihinde 81 il merkezinde yapılacaktır.
ÖMSS’ye; ortaöğretim kurumlarından, yükseköğretim ön lisans/lisans programlarından mezun olan veya ÖMSS’nin yapıldığı yıl itibariyle mezun olabilecek durumda olan özürlü adaylar başvuracaklardır. Sınava girmesi gereken bu adaylariçin başvuru süresi 20 Şubat 2012 tarihinde başlayacak, 2 Mart 2012 tarihinde sona erecektir.
Kuraya; ilköğretim/ilkokul/ortaokul mezunu olan veya ÖMSS’nin yapıldığı yıl itibariyle mezun olabilecek durumda olan özürlü adaylar başvuracaklardır. Bu adaylar sınava girmeyecek, sadece kuraya katılmak için başvuru yapacaklardır. Sadece kuraya katılmak için başvuru yapacak adaylar için başvuru süresi 14 Mayıs 2012 tarihinde başlayacak, 25 Mayıs 2012 tarihinde sona erecektir.
Tüm adayların başvuru yapmak için ÖSYM Başvuru Merkezlerine gelmeden önce, bulunduğu adres ilindeki (varsa adres ilçesinde) Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğünden başvuru yapacağı özür grubunu belirtir onaylı Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı belgesini, kendileri için yukarıda belirtilen süreler içinde almaları gerekmektedir.
Ortaöğretim Kurumu (Okulu) Müdürlükleri ve ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticilikleri ÖMSS’de ÖSYM Başvuru Merkezi olarak görev yapacaklardır.
2012-ÖMSS Kılavuzu, ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr İnternet adresinden yayımlanmıştır. Sınava ilişkin başvuru, başvuru koşulları, sınav, değerlendirme, yerleştirme ve kuraya başvuracaklar ile ilgili kurallar ve işlemler, 2012-ÖMSS Kılavuzunda yer almaktadır. ÖMSS’ye ve kuraya başvuracak adayların bu Kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.
Adaylara ve kamuoyuna duyurulur.
ÖSYM BAŞKANLIĞI
Fatma Şahin: İlk Atamada 20 Bin Engelli, Kadrolu...
ÖMSS Kura Usülü Yerleştirme Başvuru Kılavuzu...
2012 ÖMSS Kura Başvuru Bilgileri Ve Kılavuzu
2012 ÖMSS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?
2012 ÖMSS Sonuçları Haftaya Açıklanacak
2012 ÖMSS Yerleştirme Başvuruları Duyurusu
2012 ÖMSS Soru ve Cevapları Yayınlandı
Engelli Öğretmen Adayları Tedirgin, ÖMSS’ye...
Bu habere yorum yapan ilk siz olun!