22 Mayıs 2012 Salı

2012 ÖMSS İçin Engellilere Ücretsiz Kurs

Engelliler için bu yıl ilk defa 29 Nisan’da düzenlenecek olan Özürlü Memur Seçme Sınavı'na (ÖMSS) hazırlık için MEB ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı işbirliğinde ücretsiz kurslar düzenlenecek.

09 Şubat 2012 Perşembe 11:51
Bu haber 282 kez okundu
2012 ÖMSS İçin Engellilere Ücretsiz Kurs
MEB ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı girişimleri sonucunda ÖMSS'ye hazırlığa yönelik Halk Eğitim Merkezlerinde kurslar açılmasına yönelik çalışmalarda son aşamaya gelinmiş durumda. Kurslar Halk eğitim merkezlerinde veya uygun görülen diğer merkezlerde yapılacak.

ÖSYM’nin açıkladığı takvime göre ÖMSS 29 Nisan 2012 tarihinde gerçekleştirilecek.

ÖMSS’de sorulacak soruların niteliği ve içeriği KPSS sorularıyla eşdeğer olacak. KPSS gibi ortaöğretim, önlisans ve lisans mezunlarına yönelik ayrı sınav yapılacak ve genel yetenek ve genel kültür alanlarından 60’ar soru sorulacak

Bu kurslarda verilen eğitim; ÖMSS Sınav içeriğine paralel olarak, Türkçe, Matematik, Atatürk İlkeleri, Türkiye Coğrafyası, Temel Yurttaşlık Bilgisi, Genel Kültür Ve Genel Yetenek Konularından Oluşacak.

Sınav 4 grupta gerçekleştirilecek. Bu gruplar:


1.    Genel Özürlüler (Ortopedik, Süreğen, Ruhsal ve Duygusal, Dil ve Konuşma Bozukluğu Olan Özürlüler vb.),

2.    Görme Özürlüler,

3.    İşitme Özürlüler,

4.    Zihinsel Özürlüler

Ücretsiz düzenlenecek olan kurlar da yukarıdaki gruplara göre düzenlenecek olan kurslara ortaöğretim (lise), önlisans ve lisans mezunu olanlar başvurabilecek.

Verilecek kursun süresi 216 – 360 saat arasında olacak.

Kurs başvuruları ücretsiz olacak ve adaylar başvurularını halk eğitim merkezlerine yapacak.

Haber Kaynağı: Eğitim Ekranı - www.egitimekrani.com

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

    GAZETE MANŞETLERİ

    ANKET Sonuçlar Tümü

    ?Okullarda Ücretsiz Süt Dağıtılmasına Bakış Açınız

    SENDE YAZ

    Ziyaretçi Defteri

    Siz de yazmak istemez misiniz?

    ARŞİV

    300x250